FOOD ART Expositie De kunst van het Verleiden

Bent u op zoek naar een mooie samengestelde expositie in FoodArt?
Onze expositie is vanaf april 2019 weer beschikbaar voor nieuwe locaties. Nieuwsgierig? Neem dan even contact met me op via hester@liefdevoorkoken.com


Foodfotografie, foodstyling en foodpoëzie zijn de ingrediënten van de expositie van de Amersfoortse fotografe Ester Overmars en foodstyliste Hester Oppedijk van Veen. Maar wat is nou precies Food-Art? De kunst van het verleiden?

Beelden die tot de verbeelding spreken en vragen om meer.
Meer aandacht, meer ontdekken, meer proeven, meer ….
Beelden waar je trek van krijgt. Beelden die food op een mooie en kunstzinnige manier neerzetten.

Ester en Hester werken sinds 2014 nauw samen. In die relatief korte periode hebben zij al een aantal mooie opdrachten voor gerenommeerde merken mogen doen. Het maken van smaakmakende en tongstrelende foto’s is een vak apart. Het zijn beelden die smaken naar meer.

Met veel geduld, creativiteit, oog voor detail, het juiste licht en sfeer komt uiteindelijk de foto tot stand. Soms kan het gebeuren dat ze aan de slag gaan met een bepaald idee over een sfeersetting, maar dat gaandeweg blijkt dat het idee niet werkt. Opnieuw gaat dan de creativiteit aan de slag en ontstaat er toch ineens een veel mooiere en smaakvollere foto. Zo weet je van tevoren nooit wat de uitkomst precies zal zijn.
Dat is nou het leuke van dit vak.